søndag den 15. juli 2012

Lagkage med træ

Idag havde vi besøg af noget familie i anledningen af Mortens fødselsdag. Jeg har kørt meget i bær som dekoration og roser i marcipan, så nu var tiden inde til, at prøve noget andet. :) Derfor lavede jeg denne lagkage :)




Fyldet er tobleronecreme og hindbærmousse med hakkede nødder. Jeg har anvendt vanillebunde. Kagen er dekoreret med glasur med blå frugtfarve og træet er lavet ud af odense marcipans overtrækschokolade.  Bladene er lavet af farvet fondant. Fondanten købt jeg færdiglavet i Føtex. Dr. Oetker har lavet små pakker og de virker helt fint.

Tobleronecreme

200g toblerone
2,5 dl piskefløde

Tobleronen smeltes i et vandbad sammen med piskefløden. Denne køles normalvis af i køleskabet til dagen efter.. MEN står man og skal bruge kagen samme dag, så sæt cremen i fryseren i en lille time eller to og sæt den derefter i køkeskabet. Pisk den til en fast creme..og værsågod! :)

Hindbærmousse

250 - 300g hindbær
1/4 l piskefløde
Flormelis efter behag
1 tsk vanillesukker

Kog hindbærene i 1 minuts tid. Si dem. Kom flormelis efter behag deri (nogen kan bedst lide den meget sød og andre vil gerne have den mere syrlig) kom vanillesukker i. Køl af. Når det er helt kølet ned, så mosses bærene. Så piskes fløden og bærene vendes i. (Pas på med der ikke er for meget væske i, for så bliver moussen meget tynd.)

Glasuren skal gerne være tyk i det. Mange laver den fejl, at glassuren bliver så tynd at den løber ned af kanterne og glassuren på midten så bliver helt gennemsigtig. Lad det stive.

Smelt chokoladen (ca. 200g og tegn med enden af et træ-grillspyd et træ.)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar