Jeg er jo lidt en sucker for desserter! Det er ingen hemmelighed. :) Jeg synes de smager skønt, men synes det er helt fantastisk at ANRETTE desserter. Der er noget særligt over desserter og jeg elsker at have lavet en dessert, som nærmest sender en chokbølge igennem spisestuen, når den sættes foran gæsterne med et måbende: "Øh.. jamen.. hvordan?!" :) De sidste mange gange vi har haft middagsgæster har vi lavet den helt fantastisk lækre dessert, som går rent hjem hos alle, nemlig chokoladefondant (også kendt som chokoladekage med flydende midte) med vanilleis, æblekagerasp og bær. Så tiden var inde til at forsøge sig med noget nyt, så jeg opfandt min egen dessert. Som består af æbler fyldt med marcipan, rullet i kanelsukker og så en god vanilleis med og karamelrosetter som pynt.
Fik desværre ikke taget et billede af desserten, men er lidt inspireret af dette, som måske giver lidt en ide om hvordan det cirka skal se ud:
Ingredienser:
Samme antal røde æbler som der er gæster :)
En portion Odense marcipan kransekagemasse (En pose rækker til 5 æbler)
1-2 tsk kanel
1 dl. sukker
Olie
En god vanille is
Æblekagerasp
1/4 l pisefløde
Odense marcipan chokoladesauce
1dl flormelis
10g margarine
Ovnen tændes på 180 grader ved varmluft. Man skal bruge æbler svarende til det antal gæster man er. Røde æbler giver det bedste resultat. Man skærer toppen af æblerne og udhuler dem med en ske, så skralden til sidst er en 3-4 milimeter tyk. (Bemærk at æblerne ikke skal koges!) Så tages kransekagemassen ud af posen og røres godt sammen med det æble man har skrabet ud af æblet. Massen fyldes nu tilbage i det udhulede æble, så æblet er fyldt op til ca. 1 cm fra æblets top. (Fylder man for meget fyld i, som flyder fyldet ud i ovnen.) Så pensles æblerne i olie og rulles derefter i en blanding af kanel og sukker. Æblerne sættes ind i den varme ovn i 20-30 minutter afhængig af æblets størrelse. Man kan se om det er færdigt i toppen af æblet, hvor kransekagemassen har fået en lysebrun farve. Æblerne tages ud og køler lidt af.
Imens æblerne køler, der laves karamellen. Karamellen laves i en gryde, hvor margarinen og flormelis blandes. Der tændes godt op for gryden og der røres konstant i gryden så karamellen ikke brænder på. Men PAS PÅ! Anvend ikke piskeris af plastic, da temperaturen på karamellen bliver flere hundrede grader varmt.. Så sker dette... Ups.. :P
Når karamellen er smeltet og er fri for klumper tager man en ske og lægger det som klatter på et stykke bagepapir. så tager man en gaffel og laver et mønster i karamellen, som så får lov til at køle ned så det bliver stift. Men pas på! Den nedkøler meget hurtigt og bliver hurtig stiv.
Æblet anrettes på en tallerken med en rosette af iskold flødeskum på toppen. Overfor æblet lægges kugler af is på en bund af æblekagerasp. (Så isen ikke bare glider udover hele tallerkenen.) til sidst pyntes tallerkenen med en stribe Odense Marcipan chokoladesauce hvorpå karamelrosetterne lægges.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar