Der var ikke noget som at komme op til mormor som lille! :) Hun boede på en bondegård med jordbærmarker, hindbærbuske, kartoffelmarker, hønsegård, drivhus og æbletræer. Hun lavede hver sommer alverdens ting ud af disse råvarer og en af de ting jeg husker tydligst er hendes koldskål, som vi ofte fik med enten kammerjunker eller friske jordbær fra hendes egen mark. Desværre er min mormor her ikke den dag i dag, så nu må jeg selv lave hendes koldskål. Både min kæreste Morten og min datter Sofie elsker Mormors Ellas koldskål og Arlas blegner ved siden af, så den skal I heller ikke snydes for :)
Ingredienser:
|
|
|
2½ dl. piskefløde
4 pasteuriserede æggeblommer |
|
|
200-250 g. sukker |
|
|
Vanilie sukker |
|
|
1 l. tykmælk eller ymer |
|
|
1 l. kærnemælk |
Pisk æggeblommer, sukker og vanilie i en skål. Tilsæt tykmælk eller ymer og kærnemælk, og
pisk.
Pisk fløden til flødeskum og vend flødeskummet i.
Serveres med jordbær eller kammerjunker :)
Umm... den skal jeg da helt sikkert prøve! Håber snart vi får mere varme og solskin, så smager koldskål allerbedst! :)
SvarSletEEEELSKER koldskål :) Sofie kunne rigtig godt lide arlas.. Men nu kan hun bedre lide den her. :)
SvarSlet