Efter vi er blevet forældre til lille Juliane, på nu 3,5 måned, er det ikke kærestetid vi har mest af hjemme hos os. Overskudet har været minimalt pga. 3 måneder med kolik og skrigeturer det meste af aftenen og når hun gik omkuld ved 22 tiden, så gik vi med. Nu er det heldigvis vendt og vi har nu mere overskud i hverdagen til at huske og glæde hinanden. Det er super vigtigt for et forhold, at man engang imellem gør det der lille ekstra for hinanden.
Efter en weekend alene med børnene, hvor Morten havde været til personalefest på jobbet og kom hjem og var yderst tømmermændsramt, der så jeg en oplagt mulighed for at forkæle ham lidt. Så Sofie og jeg tog ud og handlede ind til den helt store tømmermænds menu - Burgere med hjemmelavede kartofler og hot chilimayo og naturligvis den obligatoriske iskolde cola til. Dette bragte også stor glæde hos min dejlige kæreste. :)
Der er kun EN rigtig bolle til en burger og det er altså dem man køber færdiglavet i supermarkedet med sesam ovenpå. Har prøvet at eksperimentere med forskellige opskrifter, men kan ikke få bollen ligeså blød og luftig som den bør være. Hjemme hos er vi kørt lidt træt i oksekød, så vi har valgt at erstatte oksekødsbøffen med kylling - en dødssynd vil nogle nok mene. :)
Her er hvad vi brugte til 3 burgere:
Burgeren:
3 boller fra Kohberg
3 kylling filetter
Hvidløgspesto (Kan købes færdiglavet)
1 skive mellemlageret mammen ost
1 tomat
1 pk bacon
Agurk skåret i juliene
Icebergsalat
1 rødløg
Ketchup og burgerdressing efter smag
Kyllingfiletterne pensles med hvidløgspesto og kommes på grillen. (De kan også sagtens stegges på panden, men for mere fedtfattigt og smagfuldt resultatet er grillen bedst.) Kyllingerne skal lægge på grillen til de har taget lækker farve og er gennemstegte. (Ca 10 min på hver side). Man kan med fordel bruge ventetide på, at snitte grøntsagerne. Kyllingen tages af og skæres i skiver på kyllingens vendrette led. Fyldet kommes i som man nu ønsker.
Kartoflerne:
1 ps. nemme kartofler
To spsk olie
1½ tsk salt
Kartoflerne skylles grundigt. Tørres. Halveres og kommes derefter i en plasticpose. I posen hælder man ca. 2 spsk. olie og 1½ tsk salt. Kartoflerne sættes i ovnen i 30-40 minutter til deres farve er gylden. Kan med fordel laves før man starter på burgeren.
Chili mayo:
1 dl. Salat mayo
1 hel rød chili
Man tager en rød chili og renser den for sten. Hakker den i små stykker og røre den i mayonaisen. Den må gerne stå på køl og trække lidt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar